Besviken på Bildal och SM

På arrangemanget, tittarsiffror, hinder, banan aa de mesta. I Söndags var jag och Martina i Bildal för att kolla sista dagen på SM. Och när vi kommer klassen innan första finalen är de typ inte en kotte där. Sätter oss och kollar och konstaterar direkt att det var väldigt tråkiga hinder och en dö tråkig bana. Det var många fel och såg ganska svårt ut men allmänt tråkig bana. Men vi tänkte att när finalen kommer så kommer det komma lite roligare hinder. Men icke, det ände de gjorde var att ändra lite linjer men annars var allt samma hela dagen. Så jag var djupt besviken på SM i år, så mitt förslag är att slå ihop SM och Gina Trecot Grand Prix. För ska man jämföra dem två så slår ju Gina så mycket större. Jag menar de är bara kolla på vilka ryttare som kommer till Borås och SM nästan hela svenska eliten var i Borås men de var de glest utav på SM. Dåligt tycker jag, visst att prissumman är mycket mycket högre på Gina men att inte vilja krönas till Sveriges bästa ryttare tycker jag är tråkig och att de då inte kommer på grund av kvalitets brist. Borde man kanske göra något åt de?

Sedan en sak till det var en häst som skadades mycket illa på ett hinder, så illa att den fick avlivas. Och när skadan hände så tog det väldigt lång tid innan veterinär var på plats och kollade på hästen, sedan försökte de få hästen att gå ut, hästen själv stod med benet över marken och bara skakade utav smärta, och då ska de gå ut på ett ben som syns från läktaren att det är av IDIOTISKT. Sedan kör de in en B kortsbil som de ska ha in häststackaren i, utan smärtstillande eller lugnande, var tog kärleken till hästar vägen, våran uppgift är att inte få dem lida….. Och när bilen kom in och vi konstaterade att den skulle in där då gick jag ut. Klarade inte av att se hästen gå in där. Väldigt dåligt enligt mig, ge hästen smärtstillande och lugnande så den slipper ha ont men icke vi försöker få den gå utav sig själv ist. Ryttaren själv tror jag insåg direkt hur de låg till, så hon tog bara sin sadel och gick ut. 🙁

Så summa och sumarum, djupt besviken på Bildas genomförande utav SM hade förväntat mig så mycket mer.

1 svar på ”Besviken på Bildal och SM

  1. Det är illa när SM 1993 håller högre kvalite än SM 2013!
    Det värsta är ändå att av Juniorernas startfält (20ryttare) är SEX uteslutna! Visst banan va lite klurig, men för att vara finalbana i SM höll den ganska låg nivå, och sen att ryttarna inte klarar av en linje oxer-4språng, oxer-räckekombination, fyra språng- mur. Skrämmande!! När man ser juniorerna gå banan utan att ens stega, utan deras tränare får mäta upp distanserna åt ryttarna… DÅ är min fråga, tog pengarna slut efter hästköpet att dom inte hade råd att betala för träning och utbildning!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *