En reflektion…

Angående storlek på hästar, rätt intressant. För ca 3 år sedan när jag skulle skaffa häst (alltså Nisse) så ville jag ha en ganska stor häst i alla förr över 170, och jag kommer ihåg att vi letade som bara sen och hittade bara några få. För då var det inte bra med stora hästar speciellt i hoppningen, för de skulle inte få plats i kombinationer och liknande. Det var nästan de ända jag fick höra när jag skaffat Nisse, passa dig och lär dig rida ihop honom så han får plats i kombinationer få honom lydig så han reagerar snabbt på dina hjälper.

Kollar man annonser idag och ska ha en häst över 170 kan du nästan ta första anonnsen. Hästarna har skjutit i höjden på bara tre år! Rätt galet egentligen, just nu är de nästan ingen som kommenterar att han är ”för stor” så klart att han är stor men inte på samma sätt. Om man ska leta mindre häst så får man leta ordentligt på samma sätt som jag fick för tre år sedan.

Positiv eller negativt? Både och tror jag, större hästar=generellt sätt mer skador i leder och rygg. Men en större häst kan hoppa högre och får automatiskt en större och mer väg vinnande galopp. Men då måste VI lära oss hantera och rida den stora hästen så den inte får förslitnings skador på leder och rygg, men frågan är klarar ridsporten de? Kan vi ändras så fort?

Vad tycker ni possessiv eller negativt med generellt stora hästar?

h_st_1Goggle bild 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *