Mina tankar kring säkerhets väst!!

En ständig fråga och diskussion!! När man är under 18 har man inte mycket till val att i alla fall hoppa med säkerhetsväst på sig då de är regel på de, men när man fyllt 18 har man faktiskt ett val behålla den på eller plocka av sig den. Många gör valet att faktiskt plocka av sig den vilket jag kan tycka är konstigt varför? När man ändå har ridit med den sen man va liten varför ta av sig den? De är precis som att ”nu är jag över 18 så då börjar jag tävla utan hjälm” exakt lika dumt!! I nästan alla andra sporter utökar man säkerheten men i ridsporten där TAR VI BORT något som faktiskt kan röda oss från arr bryta ryggen och få lägga av med de vi lever och andas för.
En mamma vars dotter red utan väst som för övrigt är 16, mamman använde argumentet ”de kommer till en punkt då man inte orkar tjata mer” gör de verkligen de? Själv tycker jag de är helt galet resonemang!!
När jag fyllde 18 sa min mamma till mig ”du behåller dom väst på, de är bara välja häst eller inte, ingen väst ingen häst” och ja jag ville ta av mig västen alla mina kompisar gjorde ju de UTOM JAG…. Pinsamt som fan (oxå nått som är galet varför ska de vara så pinsamt att ha en säkerhetsväst på sig??) jag tyckte i alla fall de till en början. Men mamma betalade ju för min häst så kunde inte annat än lyssna, men idag är jag OTROLIGT tacksam för att hon har gjort som hon gjort, varför ta av sig säkerhetsvästen när man redan ridit med den i ca 15 år???

20140602-001118-678346.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *