Mitt upplägg när jag viltspårar

Som ni vet har Chippen gått 1,5 viltspår, första gången la jag ett litet och sen ett lite längre. Då gjorde jag så att båda gångerna när jag la de så satte jag fast honom i ett träd och lät honom se vad jag gjorde, vändande ca 20 min och sen släppte på honom på spåret. Han gick de då helt utan problem.

I morgon har jag tänkt ut och spåra igen (om vädret tillåter) men då har jag tänkt låta de ligga lite mer än 30 min innan jag släpper på honom på de, dels för att se hur han reagerar men även för att tidigt börja vänja honom vid längre liggtider.

Om detta går bra ska jag i helgen lägga in en båge i spåret så de tidigt introduceras och han får vänja sig vid det. Så kommer han få gå två spår med båge och sen gå tillbaks och göra två raka spår igen. Varför jag går tillbaka ett steg är för jag vill att han ska fortsätta tycka att de är lätt och roligt. Men är se så att han blir totalt vilsen när bågen läggs in får vi ta ett steg tillbaka redan då.

Jag är även en person som gillar att jobba mot mål, har svårt att hitta motivation till saker om jag inte har mål. Vårt första mål är att gå godkänd anlaggsklass, med mål på championat.

wpid-20140823_095931.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *