Normer moral och samhällets vrickade syn!

Igår hade jag och min pojkvän en diskussion som retade upp mig enormt! blev faktiskt riktigt förbannad inte på honom utan på samhället, så ni får inte ta ut något på E för jag tror han har blivit lite präglad av samhället. Men så här var det, jag sa att mitt barn skulle bli ryttare vare sig den är kille eller tjej. Så sa E nej inte om de är en kille vi behöver inte pucha honom till att bli bög! Vilket fick mig att tappa hakan TOTALT! Men när jag frågade varför han sa så kom han fram till att han egentligen inte visste med att han hade blivit präglad av samhället för det är en norm i samhället att är du kille och håller på med hästar kommer du bli bög. Men då undrar jag, hur kan en kille som har tjejer runt om sig ha en större chans att bli bög? eller en kille som faktiskt håller på med världens trejde farligaste sport där du leker runt med 600-800 kg? vad lär vi våra barn egentligen? åhh blev så arg att jag skakade….. och idag pratar man om att samhället ska bli mer jämställt och det finns inget som heter tjej och killsport. Ja det är fler tjejer som håller på med hästar i SVERIGE men utanför vårt avlånga land är det tvärt om, där är det killarna som regerar sporten. Och varför skulle en HÄST göra en kille till bög? då kan min hund göra mig lesbisk djur som djur eller? jag förstår inte riktigt logiken i att Ridsport gör en kille till bög, tönt eller hästpojke. En av mina bästa kompisar är en kille och han rider på hög nivå, men han har fått höra detta hela sin skolgång bög, tönt sport eller häst pojke, ska man inte få hålla på med vilken sport du vill ska de spela roll beroende på vilket kön du har. Och killar ska vara starkare och större, borde de inte vara dom som leker runt med 600-800 kg? borde inte de vara en (killsport?)

Jag skulle kunna skiva i evigheter om detta för jag tycker det är helt stört!! Har inget riktigt svar på vad man ska göra åt det men ibland kan man behöva tänka till både en och två gånger innan man yttrar sig!!

Adam Sjöberg på DalkinJag och min prins <3

Jag och min prins <3

2 svar på ”Normer moral och samhällets vrickade syn!

  1. Åh äntligen någon som håller med mig där ute! Har en häst och en son på 1 år och självklart vill jag att han ska börja rida i framtiden (Om han vill det såklart!). Men ja som du beskriver så blir man ”bögstämplad” om man rider som kille… I alla fall så antar de flesta att om man rider så blir man homosexuell.

    supertråkigt tycker jag att det ska vara så, blir man homosexuell bara för att man rider?! njae..

    Fin blogg förresten:)

  2. Du har så rätt!
    Den åsikten är lika löjlig och irriterande som när folk påstår att ridsport inte är en riktig sport. dessutom verkar det bara vara inskränkta lilla Sverige som anser det bögigt. jag menar, kolla på eliten! Gubbar hela högen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *