Sko med eller utan sulor? för och nackdelar

Något jag tycker är väldigt intressant och som jag är väldigt okunnig i är skoningar och hovar överlag, har tänkt grotta in mig i de men vet inte vart jag ska börja 😉 Jag och min hovslagare hade en diskussion igår nämligen gällande hel sulor,

Nisse har under en tid gått med hel sulor på alla fyra, han fick ett konstigt hål i båda bakhovarna som han var väldigt öm i och har sedan länge behövt gå med sulor fram i olika perioder. Men vi har reflekterat över att hans egna sulorna har blivit tjockare både fram och bak vilket vi såklart är väldigt nöjda med. Vi kom fram till att han ska gå en skoning till med sulor fram sedan ska vi eventuellt plocka bort dem igen. Hans strålar har hällt sig ofattbart bra vilket var en övervägande anledning till varför vi valde att han kvar dem en period till.

Jag märker stor skillnad på honom att han går bättre och är inte lika osäker med vart han sätter ner fötterna. Vilket inte är så konstigt då hans egna sulor är väldigt tunna och jag kan tänka mig smärtan när 700 kg tin sula kliver på en sten… Jag har länge tyckt att han ska härda och lära sig, vilket han har gjort han är väldigt försiktig och ser sig för noga när han går vilket jag tycker om att han inte bara öser på.

Men jag vet att alla har olika åsikter om detta vad tycker ni? Har ni någon erfarenhet bra och dåliga krock helsulor på häst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *