Ta emot den hand som sträcks ut

Något jag har lärt mig att ta vara på och uppskatta är när något sträcker ut sin hand till mig och säger här Emelie jag kan hjälpa dig med denna, eller om någon har ett tipps om något, a ni fattar helt enkelt hjälpa mig med vad jag en har problem med, då har jag fått lära mig (den hårda men bra vägen) att den hjälpen ska du ta emot, den lärdomen ska du lära dig utav. Därför blir jag själv så frustrerad när jag själv försöker hjälpa eller tipsa någon i min omgivning och min hjälp och min tid bara kastas bort för att den som jag försöker hjälpa inte vill ha den, utan tänker jag kan klara mig lika bra själv. Jag kan nästan känna mig förnedrad utav det. Men något man ska tänka på är att inte ta folk i sin omgivning för givet, bara för jag har tid nu att sträcka ut min hand till dig kanske jag inte har de i morgon. Men de många gör fel är att dom tror ”aa men Emelie kunde hjälpa mig att göra de senast så varför kan hon inte de nu” problemet är att jag kanske inte ens hann förra gång men jag gjorde det ändå, men nästa gång när jag säger nej så upskattas inte de förra jag gjorde som bortblåst bara för jag sa nej nu. Lite konstigt enligt mig så gått folk lär er uppskatta de andra gör för dig det är tanken som räknas!! Jag är en ganska ung tjej de vet ni, med mycket skinn på nästan jag säger vad jag tycker och tror vilket inte alltid uppskattas i hästvärlden och jag vet faktiskt en hel del om mycket. Därför är jag gärna den som kommer och sträcker ut en hjälpande hand.  Så mitt budskap med denna texten är gått folk ta vara på den hjälp ni får erbjuden och uppskatta att folk faktiskt ser dig och vill hjälpa JUST DIG! För skulle man inte bry sig så skulle personen i fråga antagligen inte ens titta åt ditt håll! Och till sist varför skriver jag detta nu mitt i natten? Jo för de senaste dagarna har jag faktiskt stött på detta ovanligt mycket och de gör mig lika frustrerad varenda gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *