Täcken Täcken Täcken!

Dessa underbara täcken som vi har till våra underbara djur, på vinter har vi de för att skydda mot kyrla, på våran och hösten mot regn och på sommaren mot flugor!

Men jag tänkte skriva lite mer om sommaren och flugtäcken…. Jag är av den modellen att klarar dem sig utan de så låt bli att ha de, de är nyttigt för päls, hud, leder och muskelatur att få va ”fria” någon gång, sen självklart har hätarna ont av flugor självklart ska vi hjälpa dem så gott vi kan!

Nisse har i alla år varit av modellen klarar sig bra utan täcken självklart blir han lite biden men inget han har lidit utav, tills i lördags…. när jag kom upp till stallet ser jag hur han springer runt i en cirkel som en GALNING! så jag springer upp för att ta in honom, då går han snällt men i kort galopp vid min sida in från hagen. I boxen släpper jag in en häst som hyperväntilerar och är så svättig att de rinner tack vare alla bromsar, blonningar och flugor, jag tror inte att någon som aldrig upplevt detta inser hur de skär i ens hjästa att se detta.

Med vi vilket fall lät honom stå inne en bra stund för att lugna ner sig, jag gjorde lite annat. Tg sedan ut honom, duschade av honom och la på ett gammalt flugtäcke som ändå ligger helt okej på honom de fick duga så länge, hade gärna haft kvar honom inne, men hade tyvärr inte den möjligheten då.

Så sommarbeten i alla ära, men kära vänner tänk på att de kan vara mer en stress än njutning för hästarna, Nisse trivs egentligen på beten men inte dygnet runt. Han tycker att de är jobbit att vara ute på nätterna och blir lätt stressad över de. Så kära vänner tänk efter när ni har er ahästar ute på sommarbeten och för guds skull kolla till era kärna hästar för att se hur dom har de!

2013-08-15 15.47.47

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *