Bandage byte på Witonia

Bandage byteSå här der bandaget ut innan byte, då har det suttit i tre dagar 🙂

Bandage byteSedan plockar man av det lager för lager, kladdlinda, bommul, bummulslinda och efter de kompress.

Bandage byteDå var allt av plockat och så här ser såret ut. (tre veckor sedan)

Bandage byteJag tvättar såret med vanlig koksalt (1msk salt på 1dl vatten )

Bandage byteNär såret är rent på med kompress viktigt att den inte trillar ner, så man måste vara noggrann.

Bandage byte Sedan lindar jag på bomulls linda.

Bandage byteVanlig bomull på rulle ska på hela benet. och min bomull är inte tillräckligt lång så jag får sätta den i två delar. En uppe och en nere.

Bandage byteLinda hela benet med gaslinda. Viktigt att tänka på är att börja från kotan med att fästa bomullen sedan när du lindar ifrån kronrand och uppåt kan man linda ganska hårt, för att hjälpa svullnaden att gå ner, och sedan i och med att det är så mycket bomull så skapas ett jämt tryck över hela bandaget.

Bandage byteNär gasbindan är klar ska de se ut ungefär så här.

Bandage byteKladdlinda åter igen nerifrån kotan till hoven och sedan upp.

Bandage bytePlockar ihop och slänger allt för nu är de klart!! 😀

Sjuk!

Min förkylning vägrar släppa taget om mig 🙁 så kämpar på med bihåls inflamation och täppt näsa, idag klippte jag Nisse och måste säga att jag har en guda snäll häst att klippa, men han tappade tålamodet på slutet och då blev det knepigt då han försökte resa sig i gången och försökte även bocka. Men vi blev klara till slut. Sedan skulle vi skritta en sväng i skogen med mamma, men det ville inte Nisse så vi fick kompromissa jag fick vinna men blev inte så lång tur, vi gick in i ridhuset och startade en ny diskussion nämligen att svänga, vilket Nisse INTE  ville men jag var skarpt övertygad om att de var nödvändigt då de finns väggar i ridhuset. Men efter lite övertalning gick han med på även detta 😉

Nää ni nu ska jag och E kolla på en film och sedan sova 😉 Tänkte skriva ett inlägg om kärlek och relationer i morgon 😉 något att se fram emot.

Första passet i ridhuset!

Idag var de första passet i ridhuset för prinsen. Ridhuset är ganska litet men det går, men blir det för många där inne kan det bli problem, men som tur var det bara jag och en tjej till idag. Men men han var lite stel till en början så mycket övergångar framför allt skritt-trav trav-skritt. Och sen i galoppen mest rulla på och bara jobba igenom kroppen, sedan efter det tränade vi lite byten (dom sitter kanon nu) lite travövningar öppna sluta skänkelvikningar. På fredag tänkte jag ta ut lite bommar och jobba med och i morgon ska han få ett dressyrpass till så kroppen kommer igenom ordentligt.

I morgon har jag en big thing att tala om 😀 Kommer bli skojigt.

Härlig bild på oss 😉

 

God kväll Eller kanske god natt :)

Sitter hemma hos mitt hjärta. Vi har kollat film och ska snart sova. Har varit uppe hos min prins idag vi tog en promenad på ca 20 min då ridhuset var bokat idag 🙁 Men i morgon ska han hårdtrimmas då blir de 1 timmas pass för honom, han måste få ut lite energi tror jag. Tänkte även ta med kameran och fot lite i stallet i morgon så ni får se hur det ser ut. Sedan har jag även en del täcken som ska säljas och dem kommer komma ut i en bloppis här på bloggen 🙂 Men nu ska jag lägga mig och sova lite.

Nisse är ren!!

I morgon ska jag äntligen upp till stallet och rida min prins!! Olivia har tagit hand om honom hela helgen och han var ren både idag och igår, så i morgon blir det hårdträning och vet ni vad? PÅ fredag åker jag och Nisse ner mot Tyskland!! Åhh pirrar i hela kroppen ska bli riktigt roligt! och är enormt spänd. Nu ska jag och älskling åka hem till honom och fira hans födelsedag 🙂 Nu tycker jag ni alla ska gratta honom 🙂

Grattis mitt hjärta <3

Underbart rid pass

Åhh svävar på rosa moln! Älskar verkligen mitt liv just nu, allt går enligt vad jag vill har en underbar kille en häst som går som en gud och föräldrar som älskar mig. Och framför allt mindre än en månad kvar till Tyskland nu. Pirrigt som bara den.

Men åter till ridpasset, han var så där go och mjuk redan från början så kunde börja jobba ganska snabbt. Sedan hade jag lagt ut lite bommar och små hinder som vi skuttade över och gå jäklar blev det fart i hovarna, nä men han tyckte det var riktigt roligt att få jobba med lite bommar. 🙂

Dagens Rid pass

Slängde på dressyr sadeln idag för en gångs skull 😀 Han var lite jobbig i början gick och surade lite på sadeln men släppte ganska fort när han kom på att den inte komma äta upp honom. I mitten och mot slutet var han riktigt trevlig, just nu tränar jag mycket övergångar och tempväxlingar för det är bra för muskelbygnaden samt att han får upp ett intresse för mig och det händer något hela tiden 🙂