Uppdatering ang Witonia!

Men ska börja i andra änden, får extremt mycket frågor om vad de är som hänt och vad som är fel. Så tänkte ta allt de i detta inlägget så får ni en läges rapport i slutet.

För ca 1 vecka sedan fredagen den 11, kom jag ut till stallet på mogonen då står Witonia nästan på tre ben, hon stod på höger fram men helst inte och hon hade 40,3 i feber. Vi ringde ut distriktsveterinärerne och fick penicillin och smärtstillande. Sen skulle vi avvakta över helgen sagt och gjort. På måndag morgon kommer jag upp och ska ge henne sin medicin och av ren rutin känner jag på benet och inser att insidan är helt blöt, lyser med lampa och konstaterar att det har bildats en liten öppning under knät, där det kommer ut var. Och detta hände även det bara över natten. Men jag lägger ett våtomslag och tar ut henne i hagen. På kvällen kommer jag upp och ska byta bandaget och redan då har såren blivit större inte spruckit mer utan bara större. Dagen efter ringer jag veterinären igen alltså på tisdagen och får mer penicillin, han funderade då på att komma och göra ett bakterie prov på henne men kände att han skulle avvakta vilket jag inte var helt nöjd med, men vad gör man? Men dagen efter bestämmer jag mig ändå att ringa ut dom och vi bestämmer att de ska komma, men de får förhinder och kan inte komma förens nästa dag. På torsdagen kommer veterinären ut och får en chock över hur de ser ut, hon tvättar och rakar allt på benet och ringer till Slöinge dom konstaterar att vi måste åka akut till dom på fredagen. Och vid detta laget är febern helt borta och hon är i princip helt ohalt… Men väl nere på Slöinge är det flera veterinärer som kollar på henne och alla står som frågetecken, det är ingen som har sätt detta eller vet hur dom ska göra med det men det som dom är mest bekymrade över är att hon knappt har någon känsel i benet, detta borde göra extremt mycket ondare än vad det gör på henne!. Dom beslutar att ta in henne på penicillin dropp, och sedan rengör dom såret var annan dag. Så deras mål nu är att få stopp på tillväxten och försöka få såret att börja läka och först efter de kommer man kunna fastställa en prognos om hur vida benet har tagit stryk utav det.

Där här ni hela historien om vad som har hänt med henne, och nu kanske ni kan få ett grepp om hur fort detta har gått, jag fattar de knappt själv. Men pratade med dem idag och inget är förändrat, det har blivit en öppning till och ett drän är insatt i benet. Men annars ingen skilland fortfarande ingen känsel och i övrigt mår hon toppen 🙂 Men ska återkomma till dom i morgon 🙂

1 svar på ”Uppdatering ang Witonia!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *