Vad tänker jag på när väljer hingst?

Som jag nämnde tidigare så är Sessan inseminerad för en vecka sen men hingsten Americano GJ, en ganska ung hingst som inte gjort så mycket ännu, vilket jag tycker är roligt och spännande. Sessan kommer från en fin sto stam, jag gillar hennes temperament och vilja till att jobba så detta är något jag värderar och vill behålla i en avkomma. Men avkomman behöver bättre gångarter och högre ridbarhet vilket Americano kan ärva ner. Han har även väldigt fin exteriör vilket Sessan har med ska bli väldigt spännande å se vad som kommer ut av detta 🙂

Detta är lite av de jag värderar och tittar på, jag försöker hålla de ganska enkelt och simpelt vid vad av hingst, dumt att göra de med komplicerat än de borde vara 🙂

Bild lånad av Gustav Johansson som är uppfödare till hingsten Americano.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *