Varför rider Viktor Nisse?

Den ständiga frågan, varför rider jag inte Nisse själv?

I början av utomhus säsongen kom jag och Nisse in i en ond cirkel, vi började stanna ut oss och jag fick dåligt självförtroende. Jag började då leta efter någon som kunde främst hoppa Nisse åt mig, för rida honom på marken de klara jag väldigt bra själv.  Jag frågade min kompis Viktor om han ville rida Nisse och det ville testa. Jag har inte skrivit ut varför för de har bara inte blivit så.. Men Viktor har ridit Nisse väldigt mycket nu för att rida in sig på honom ordentligt. Sista tiden så har jag ridit Nisse mer hemma på marken och Viktor hoppar honom nästan enbart nu och en så länge har det funkat bra.

Viktor är en jätteduktig ryttare, som är bestämd i sin ridning och har ridit väldigt mycket unghästar. Något som Viktor har som inte jag har är inställningen du ska över till varje pris. Men nu de sista har det gått riktigt bra för Nisse och Viktor, tanken var ju från början att Viktor skulle rida Nisse och jag skulle rida Witonia men så blev hon skadad, men jag vill att Viktor ska rida Nisse tills jag har fått ett bättre självförtroende så får de helt enkelt ta den tiden de tar.

Hoppas ni kan respektera detta.

20131104-215926.jpg1378636_10153318141095290_847874249_n

20 svar på ”Varför rider Viktor Nisse?

 1. Vad kul att äntligen få läsa om Viktor <3

  Har han möjlighet att ta emot fler hästar?
  Vad tar han för det?

  Har kollat lite resultat på hästen, och då har ni väl stannat ut er sedan 2011? utom en enda start?

  • Jag vet inte riktigt om han har det om dom står i närheten av borås kanske han har de. Vad han tar för det är inget jag nämner här. Och vi har haft en hel del problem sen 2011 ja men inte så illa som du får det att låta.

   • Ok, ne det är som Emma säger, det kanske har gått mycke bättre på pay and jumps och sånt, går ju bara att se riktiga tävlingar på tdb =)

    Ok, men det spelar väl ingen roll var de står i dagsläget? utan undrade bara om han har möjlighet att ta emot hästar? =)

   • Och shiiiit vad glad du måste vara att få hjälp av en så duktig ryttare? Måste vara hur kul som helst att se en som löser problemen och som rider han så himla fint? =) <3

    Vad är dina mål att kunna tävla honom i för klasser sedan?
    Vad vill du att Viktor ska ta honom till för klasser?

    Vad vill du kunna tävla med Witonia när hon är igång igen? Och när ska hon vara igång?=)=)=)=)

 2. Hästen ska över till varje pris?
  – Om en häst börjar stanna på hinder kanske det även kan bero på smärta, är det då bussigt att slänga upp en ryttare som pressar hästen mot sin vilja? Vems självförtroende ryker då här näst? Även hästens!

 3. Emma:
  Ja, visst kan man det, men när man söker resultat på hästen så är de som är registrerade sen 2011 nästan alla utgått eller utesluten, det var det jag menade bara.

  Sen tror jag att du har misstolkat lite vad hon mena med till varje pris!
  Tror hon mena mer att det finns bara en väg och det är mellan stöden! Och med tanke på hur det har gått för Viktor på tävlingar, och hur Emelie skriver i bloggen att det gått på träningarna, och hur det ser ut på filmerna, så ser hästen ut att ha fått ett väldigt gott självförtroende? Eller håller du inte med?

 4. Som uppfödare till Nisse kan jag säga att det är inte alltid lätt att få Nisse med sig på saker och ting.
  Kapacitet finns så det räcker och blir över men vill inte Nisse så hjälper inte all kapacitet och kunskap i världen.
  Att han skulle ha ont är något som jag inte ens funderar på då Emelie är en otroligt noggrann med allt som har med hästar att göra.
  Tycker det är mkt. Klokt att ta hjälp när man känner att det inte blir som man önskat och hon.är knappast ensam om att låta någon annan rida och tävla sin häst.
  När Nisse är med på resan så kommer placeringarna rulla in..var så säkra!
  Är glad att jag fått sälja min häst till n0gon så ambitiös och målmedveten person som Emelie det gör en försäljning så mkt. Lättare och hoppas självklart att hon vill ha Nisses kommande syskon som påläggskalv!! : )

 5. Ja, det är då jag som rider Nisse.

  Som Emelie skriver började jag rida Nisse efter att Emelie bad mig, då hon tyckte hon hade kört fast. Till att börja med måste jag säga att Emelie gjort ett strålande arbete med Nisse innan jag började rida honom.

  Och Nisse har inte ont någonstans, då hade han inte hoppat bättre och bättre vecka efter vecka, det tror jag att de tränare jag ridit för med honom kan intyga. Och jag tror också att alla som känner mig och vet hur jag rider kan intyga att jag inte tvingar någon häst till något dom inte vill. MEN ibland måste man övertala, och själv vara säker på vad man vill och vart man ska, och det är en väldigt stor skillnad.

  Och som det skrevs innan, om man vill få en osäker häst att bli säker så måste man överföra tanken att det bara finns en väg, och det är mellan stöden när man hoppar. Det funkade inte i början när jag började rida honom, men efter mycket träning och hårt jobb så hoppar han med extremt mycket bättre självförtroende nu, han har ett riktigt sug efter hindren på banan, han har blivit mycke starkare i hela kroppen, och har en kapacietet som är riktigthög! Ett extremt tydligt bevis är väl när man hoppat färdigt en bana och han ändå suger tag och drar emot ett hinder som han vill hoppa baklänges, det gör inte en häst med dåligt självförtroende….Nisse Älskar att hoppa som det är nu, och jag är jätte tacksam och glad att jag har fått förtroendet att rida och utveckla honom till en mer stabil och säker häst när det gäller hoppningen, och jag hoppas att jag får fortsätta vidare också, för jag tror detta kan bli riktigt, riktigt bra =)

  Sen en fråga till Emma Svensson: Jag har ingen aning om vem du är? Jag vet inte om du har sett mig rida någon gång? Jag vet inte om du har sett Nisse någon gång? Och vet inte heller vilken film du anser att han går i undertempo? Om du menar filmer från tävling? Eller om du menar filmer från träning? Men det är väl bara att kolla i resultatlistorna, och jämföra tiderna med övriga ryttare så ser man? Och tempo anpassas efter häst, kapacitet, vitsen med övningen, hindrens storlek och så många andra faktorer. Och att avgöra det utan att veta det olika förutsättningarna och från en film, filmad på en mobilkamera som inte ger en verklig bild av det. Väldigt konstigt!

  Sen till Åsa som frågade om jag hade möjlighet att ta emot hästar. Och har jag. Det är bara att skicka ett e-mail till mig, så kan vi prata vidare om vad det är för hästar, vad det är ni vill ha hjälp med, och vad målet är med det.

  Tack för mig/ Viktor

 6. Blir ledsen när jag ser denna pajkastning som pågår på Emelies blogg, vad är poängen med att sitta anonym bakom en datorskärm och skriva elaka saker till Emelie?!
  Jag känner E och hennes hästar väldigt väl, har känt Nisse sen Emelie köpte honom, har ridit honom åt henne i olika omgångar, även ridit Witonia en del.

  Hur tänker ni när ni sitter och skriver dessa inlägg? Vad är poängen med att trycka ner någon på detta viset?

  Ang Nisse… Han är en underbar häst men kan vara ganska hård ibland, om nu Emelie känner att hon vill ta hjälp av en kompis som kan hoppa Nisse ett tag så han slutar att stanna på hinder… Vad är då problemet? Är det inte så att E sitter här och blottar sig genom att skriva att hennes självförtroende är dåligt pga alla stopp på hinder med Nisse, är det då fel av henne att ta hjälp utifrån?
  Enl mig är det väl ett bevis på ödmjukhet att inse sina begränsningar och BE om hjälp!
  Sen att det diskuteras hur Viktor rider N, vad jag vet har vi alla på denna blogg enbart sett klipp från träningar och tävlingar, har någon av Er sett V trimma N hemma? Tror knappast det! Så snälla håll era idiotiska kommentarer för er själva, eller skaffa en egen blogg och länka till… Så kan även vi kommentera hos Er!

  Så snälla…Visa lite ödmjukhet och empati om ni ska kommentera mer på Emelies blogg.

   • Varför svara med anonyma namn? har ni något att säga stå för vilka ni är, gäller både Emma Svensson och abc. ni kan väl skriva till mig på facebook, så man vet vilka ni är istället? om ni vågar stå för det ni säger då också? Om någon av er står för det ni skriver så skriv ett pm där till mig, Viktor Tysken Johansson heter jag där, finns bara en på Facebook som heter de, så borde ni klara av att hitta =) ha de gött då!

   • ABC!!!
    Varför jag skrev en kommentar va av EN enda anledning! Jag blir arg och ledsen när jag läser alla idiotiska kommentarer!
    Tro mig, Emelie kan skriva för sig själv, men om ni anonyma fega idioter kan kommentera hej vilt, så kan väl även dem som är vänner till Emelie kommentera… Fast med fakta!
    Tycker ni alla tre (Åsa, Emma och ABC) kan krypa ur era ynkliga skal och stå för vilka Ni är!!

 7. Tycker det är jätte starkt att erkänna för dig själv och andra att du behöver hjälp! Spelar ingen roll hur duktig man är för alla behöver hjälp för att komma vidare! Hade inte jag haft massa hjälp av tränare osv så hade jag tappat suget för längesen:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *