Witonia kommer hem

Efter en månad i Uppsala kom dagen då jag äntligen skulle få hämta hem min prinsessa och jag tror ingen var lyckligare än jag!! Nöjd och glad satte jag mig i bilen åkte till stallet packade ihop alla hennes grejer krokade på transporten och åkte till Uppsala. Efter texten kommer jag lägga in bilder på hur såren sågut när hon kom hem och jag varnar känsliga läsare!

När jag åkte upp förberedde jag mig på hur hon kommer att se ut i kroppen. När jag kom fram och fick träffa henne insåg jag att mycket riktigt mina funderingar stämde.Hon var väldigt smal och skitig (inte borstad på 1 månad) så ni kan ju tänka er en riktigt skitgris. Men med 4 påsar med material till hennes bandage lastade jag in henne och rullade mot Borås.

Resan ner gick bra hon var väldigt otålig så stod inte mycket still men sådant man får ta. Witonia skulle nu stå på box i 2 månader efter 4 veckor fick jag börja promenera med henne. Hon skulle även stå på metacam i 10 dagar.

De flöt på bra hemma jag fick in rutin på att byta hennes bandage. Efter 10 dagar tog vi bort metacamen vilket resulterade med att Witonia hoppade på tre ben och hade väldigt ont.

Jag tillsammans med veterinär beslutade att sätta in mer metacam för hon ska självklart inte ha ont. Men vi var väldigt överens om att de var något annat som var fel. Vi beslutade att röntga hennes ben för att se så de inte hade bildats pålagringar i kotan eller på skenan.

En vecka senare åkte jag till vårgårda för att röntga henne, och fick vänra ca 4 dagar på svaren på bilderna, tack vare att de var 4 olika veterinärer som skulle kolla på bilderna.

Men tyvärr konstaterades det att hon hade pålagringar både på skenbenet och kotan. Changsen var extremt liten att hon skulle bli bra så de beslutades att hon skulle få somna in.

Den 6/11 2014 somnade Witonia in och galopperar nu vidare på de evigt gröna ängarna.

 

IMG_1615

 

Såret på skenbenet.

bild 1

 

Såret på kotan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *