Witonias vanliga tur…..

Tisdag förra veckan va nog den värsta dagen på väldigt länge!!

Bild på såret längst ner varnar känsliga läsare!!

Jag vaknade på morgonen och hade 27 missade samtal från personer i stallet,  min första tanke är nu är Witonia död. Jag ringer upp stallägaren som berättar följande:
Witonia har på morgonen sparkat mot box grannen och fastnat i gallret mellan hästarna. Dom hade ring någon som kommit och sågat loss henne, sedan har hon blivit transporterad till stav djuklinik. Jag fick prata med veterinären han berättar att hon måste sövas och sys ihop. Där efter frågar han om hon har någon titigare sjukdoms historik och jag får berätta om stafylokockerna och hemmes hovleder. Han säger då att han får ringa upp mig om en stund. När han efter 1 timme ringer upp och berättar att inga ben är brutna MEN hon mådte köras till uppsala för att på stav har dom inte möjlighet att hantera en häst med så stor infektions risk.
Sagt och gjort jag slänger mig i bilen hämtar transporten och lastar in Witonia och rullar mot Uppsala Universitetsdjursjukhus. Där hon senare på kvällen sövdes och syddes ihop.

Allt efteråt har gått bra hon mår nu helt okej, men ingen kan i daxläget svara på om hon kommer bli återstäld eller inte de kan ämdast tiden utvisa. Men senare i veckan ska hon få komma hem och både hon å jag kommer då för en tid framöver flytta till Borås för att hon ska läka på bästa sätt.

image

Gallret där hon fastnat de är glipan längst ner.

image

Ett av tre sår detta är de största…

1 svar på ”Witonias vanliga tur…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *